När Gärdet var nybyggt

Gärdet när området var nybyggt är en vacker syn. Alla hus hade fina balkonger och fönstren var försedda med markiser. Det är en tilltalande syn. Tilltalande är det fortfarande, men nu har grönskan tagit fart och gjort Tessinparken till en lummig oas. Uppe vi Askrikegatan blommar schersminer i mängd och en söt, smultronartad doft svävar över området. Ner mot Valhallavägen till, blommar rosorna i långa rader och vissa plantor är faktiskt av den sort som verkligen doftar som ros skall.

Jag promenerade upp till Söder igårkväll och ingenstans var det så vackert som just i Tessinparken, även om Karlavägens grönska med sina planteringar till viss del kan konkurrera när det gäller skönhet. Det var på det hela en mycket vacker promenad när sommaren är som vackrast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *