Smalfilm

I mitt gamla smalfilmsarkiv, som legat orört i minst 10 år, fanns många och korta klipp från förr. Jag hade filmat farbror Danne, som hade pommes frites-fabriken; höskörd på gamla viset med höpress (bilden ovan); surströmmingshippa i byaskolan och så mängder av pinsam ungdomsfilm som jag inte vågade titta på. Märkligt nog var det filmsnuttarna från byn och de på släkten som var roligast att se. När det begav sig tyckte jag nog mest att det var täntigt, men man förändras med åldern och jag är glad att jag var så framsynt att jag fått med det mesta.

Smalfilm är ett trevligt format, omän opraktiskt att titta på. Färgerna är klara och skärpan riktigt bra (den avfotograferade bilden är dock sisådär). De videokameror som fanns på den tiden var inte mycket att hurra för, men det hindrade inte att jag fick kommentarer som höll fast vid ett så antikt medium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *