Och så läser vi en god bok

Kvinnor på gränsen till genombrott av Ulrika Knutson. Enormt läsvärd bok om kvinnorna på Fogelstad och Tidevarvet. Läs sedan Kritik, en samlingsvolym med Klara Johansons recensionersamt några mycket läsvärda funderingar som hon publicerade i Tidevarvet; Alice och Hjördis. Dagboksanteckningar, brev mm sammanställda av Per Westberg; Greve d’Orgels bal av Raymond Radiguet. Mycket kvick berättelse om kärlek som bygger på verklig intrig mellan Jean Cocteau, Raymond Radiguet och Thora von Dardel; Fröknarna von Pahlen av Agnes von Krusenstjerna. Släktkrönika i 7 delar med Angela von Pahlen och hennes moster Petra i huvudrollerna. Mycket poetisk och fängslande, dessutom fylld av alla slags perversioner, framförallt i del IV, V och VII; Lady sings the blues. Billie Holidays självbiografi. Underhållande och tragisk, utan självömkan. Spring sedan iväg och köp skivan med samma namn (lp Verve 1956).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *