Nya klubbar, unkna åsikter?

En bekant ramlade in på en burleskklubb vid Mosebacke för några veckor sedan. Och vad var det som bjöds från scenen? Jo, en fet man utklädd till ananas, omgiven av unga, smalalättklädda flickor. Nog för att det är roligt med tjocka ananasmän, men hade det inte blivit än mer burleskt om även damerna hade varit i storlek XL? Men, man får väl anta att det till burleskscenen hör att stanna hemma vid spisen om man inte är ung, smal och välpumpad. Åtminstone i dess välkammade stockholmsversion.

Jag är själv en stor romantiker, men är av den åsikten att bra mycket har gått framåt häri världen och framförallt på könsrollernas område. Därför känns det unket när det smygs in diverse könskonserverande värderingar i den nu, tyvärr, så populära burlesk- och rockabillykulturen. Dock har jag noterat att kidsen, som är framtidens hopp, hellrefrossar i någon slags nyromantik. Och det känns tryggt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *