Rävjägarn

Och så några korta rader om mig

Gustav B

Född i norra Norrlands kustland. Uppvuxen i en mycket liten by, bland grönskande ängar vid den lilla ån och med pratglada pensionärer till grannar som alla en gång i tiden varit bönder, men inte längre är det, om de nu ens är i livet. Men minnet av allt de förmedlade lever kvar.

Har alltid läst, åtminstone så långt tillbaka som minnet sträcker sig. Lagade redan som treåring koldolmar med grytlappar och träklossar som råvaror. Har alltid haft ett stor intresse för mekanik och har kört både Volvo PV och Opel Kapitän, men kör nu främst Pontiac Grand Prix, om det överhuvudtaget körs någonting alls.

Är en entusiastisk fotograf som sörjer den fina Polaroid 669-filmen, med sina bleka, blåtonade nyanser. Numera fotograferar jag främst med 35-millimetersfilm, framförallt Tri-X och Superia, främst när jag vistas i Norrbotten där jag numera är ägare till ett hemman.

Idag arbetar jag som byggnadsantikvarie åt Historiska Hem och medverkar på frilansbasis i diverse tidningar. Utsågs till årets byggnadsvårdare 2017 av Svenska byggnadsvårdsföreningen. Nås på ravjagaren(at)gmail.com.