Rävjägarn

Skogsbrynet gör plats för en ängslada

Snygg lada

Titta vilken fin lada som står i skogsbrynet intill en gammal åker! Visserligen har det änka trodhuset rasat och taket föresetts med plåt, men i stora hela är det en fin liten byggnad. Jag är särskilt förtjust i den enkla porten som består av brädor som staplats över varandra. Enkelt och effektivt!

Tags:

3 Responses to “Skogsbrynet gör plats för en ängslada”

  1. antonius says:

    Dessa öppningar i ladan med bräder ovanpå varann är vanligt här i Luleåtrakten, min granne har två lador där det är på det sättet, var kanske mest av praktiska själ för man använde ju ladorna bara när man fyllde dem och sen tömde ut höet, så att förfärdiga gångjärn etc var onödigt “lyx”…^^

    • Rävjägarn says:

      JA, det är väldigt vanligt! Vet inte om det var så vanligt i andra delar av landet dock. Enkelt och praktiskt var det dock. Snyggt också.

  2. Ska ta dörren i beaktande nu när vi tänker byta ytterdörr i huset.

Leave a Reply

Comments Protected by WP-SpamShield for WordPress