Rävjägarn

Tant Bruns formar, ett familjerecept

Damernas värld gav, jag gissar i slutet av 60-talet, ut en receptsamling som de gav namnet De bästa familjerecepten. Jag antar att de är hämnade från tidningen, men jag har ingen aning om de härrör från någon tävling eller så. Fotona är i vilket fall som helst tagna av Kerstin Bernhard.

Då jag är svag för mandelmusslor passade jag på att baka Tant Bruns formar som i princip är variant av musslorna men med farinsocker istället för vanligt socker.

Tag 175 gr smör och rör med knappt 4 dl vetemjöl, 1,5 dl farinsocker samt 50 malen sötmandel. Kläd sedan veckade metallformar och grädda i 175 grader tills dess att de blir bruna.

Resultatet blev inte så pjåkigt, men jag föredrar de vanliga mandelmusslorna, trots att jag är svag för farin. Kan dock rekommendera dem, de smakar riktigt gott.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Comments Protected by WP-SpamShield for WordPress