Rävjägarn

Electrolux Assistent med ny drivrem

Jag har en gammal assistent som jag tror är tillverkad på 50-talet, ev något tidigare. Det fina med den är att det hör ett tillbehörskåp till den. Där finns bruksanvisning, köttkvarn, mandelkvarn, passertillsats, korvstoppningstillsats, visp och ett par olika skivor till köttkvarnen. Det hela är mycket praktiskt. Här en bild på assistenten när den knådar deg.

Drivremmen har länge varit dålig och när jag använt köttkvarnen har den slirat och ibland åkt av. I måndags beställde jag en ny rem från Electrolux, på tisdagen kom den men först på onsdagen gick jag till posten för att hämta ut en. Bra service får man säga!

Jag fick för mig att jag skulle testa att baka surdegsbröd, något som jag aldrig gjort. Hittade ett recept på surdeg med jäst som verkade överkomligt svårt och fick på så sätt en surdegsgrund. Sedan bakade jag Gateaus valnötsbröd. Jag kunde dock inte ta hela mängden mjöl för då hade bröden blivit stenhårda. Degen fick jäsa under natten, både första och anda gången och sedan gräddade jag dem på morgonen.Resultatet blev inte så pjåkigt, trots att jag struntat i valnötterna (som jag inte hade hemma och fann väl dyrbart). Det ena brödet frös jag ner, det andra mumsar jag på nu.

Tänker på hur lustigt det vore om mina far- och morföräldrar hade vetat att jag bakat surdegsbröd. Gissar att det stod en doft av gamla dåliga tider över den brödsorten.

Tags: ,

Leave a Reply

Comments Protected by WP-SpamShield for WordPress