Rävjägarn

Jag fann mig här i bolster och läppar

Här har vi dem i färg, männen i Strasse som inte knusslade med sminket. Strasse är några av mina favoriter från det tidiga åttiotalets Sverige. De kom från Göteborg, dock tror jag att de hemsk gärna hade fötts i Tyskland, ty i tv:s Måndagsbörsen lät bandets sångare Ruzz som en barnförbjuden variant av Drottning Silvia. Strasses texter är mer än märkliga, i vissa fall helt obegripliga, men det gör dem knappast sämre.

Jackie Man skjuta kan, och allt du vill är hasa runt på kall divan. Söt sak har krossat dej och bitarna jag plockat upp efter lilla Joe. Dom väntar på att nummer få av Baby Pro. Slå hårdare….

Producent för den första skivan var Midge Ure från Ultravox vilket får betraktas som anmärkningsvärt. Tyvärr gick det raskt utför. Bandets sångare, Ruzz, avslutade sin karriär med en rutten singel utgiven av Medborgarskolan.

StrassePå bilden intill, som kommer från baksidan på Crash Slowly-singeln (som var en engelsk version av Långsam krasch), ses Ruzz posera i sina snygga stövlar. Nedanför står resten av bandet, rikligt försedda med kajal.

Lyssna genast på Kamouflage

Långsam krasch

Slå hårdare

Följa John

Cleo Chickan

Tags: , , ,

4 Responses to “Jag fann mig här i bolster och läppar”

 1. Henrik says:

  Strasse gav ut 2 singlar på RCA, sov sedan gott till 2005. Då återförenades bandet o har gett ut två CD: “Transylvanian Flower” och “Half Past Animal”.

  De har fått riktigt hyfsad kritik, ska komma ut med ännu en platta till hösten, sägs det.

  Kolla in mer på: http://www.strassemusic.com

 2. Jonas says:

  Att råka lyssna på Strasse samtidigt som råkar läsa om Strasse var en liten upplevelse.

  Den utlovade recensionen om lilla boken om allas vår hjälte Schein var vi eg ute efter..

  • Rävjägarn says:

   Jag har inte fått tag i boken ännu! Eller rättare sagt, har inte köpt den. Gör det vad det lider.

 3. Dolken says:

  Sista singeln må ha varit usel men den gavs inte _ut_ av Medborgarskolans Kulturum. Släpptes på etiketten Desperado. Ett samarbete på något vis dock http://www.discogs.com/viewimages?release=1424497

Leave a Reply

Comments Protected by WP-SpamShield for WordPress